Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις στη Ρόδο




Με δυο συμβολικές συγκεντρώσεις, στην πόλη της Ρόδου και την  Κρεμαστή γιορτάστηκε φέτος η Εργατική Πρωτομαγιά στο νησί της Ρόδου.


Από τις προηγούμενες μέρες, τα Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ είχαν φροντίσει να στολίσουν γειτονιές και κεντρικά Σωματεία με αφίσες και πανώ για την 1η Μάη. Είχαν ενημερώσει τα μέλη τους δίνοντάς του οδηγίες να εξοπλιστούν με μάσκες και γάντια, να τηρήσουν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.


Στην Κρεμαστή η συγκέντρωση με τα ίδια μέτρα, έγινε στην κεντρική πλατεία.

Στη Ρόδο, λίγο μετά τις 11 και ενώ είχαν ήδη συγκεντρωθεί οι εργαζόμενοι, ξεκίνησε η κεντρική ομιλία με ομιλητή το Χάρη Μπαρό, πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.


Ο Χ. Μπαρός, στάθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας, την ανάγκη να στελεχωθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση. 




Μίλησε εκτενώς για τη νέα καπιταλιστική κρίση, καυτηριάζοντας την απαίτηση εργοδοτών και κυβέρνησης να πληρώσει ξανά ο λαός. Στάθηκε στο βάθος που αναμένεται να έχει η κρίση στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην περιοχή μας εξαιτίας της μονοκαλλιέργειας του κλάδου του τουρισμού.


Μετά το τέλος της ομιλίας, οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν κρατώντας αποστάσεις σε πορεία μέσα στις εργατικές συνοικίες φωνάζοντας συνθήματα και ενημερώνοντας από τη ντουντούκα. Η αντιμετώπιση από τον κόσμο που έβγαινε στα μπαλκόνια και τις αυλές ήταν πολύ θετική.


Κάνοντας ένα μεγάλο κύκλο, η πορεία κατέληξε ξανά στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Εκεί αφού ανανεώθηκε το ραντεβού για το επόμενο διάστημα, τονίζοντας ότι η σημερινή κινητοποίηση θα είναι η αρχή αγώνων που θα έχουν ένταση και διάρκεια, η  πορεία διαλύθηκε με τον ίδιο πειθαρχημένο τρόπο.


1η Μάη 2020 


Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.